Pikantní roztíratelný vepřový salám (‘nduja di Spilinga) - 180 g
Pikantní roztíratelný vepřový salám (‘nduja di Spilinga) - 180 g

Je to měkká, roztíratelná, pikantní vepřová pomazánka, která se namaže na plátky opečeného chleba, nejlépe ještě teplého, nebo se použije jako základ ragú či rajčatové omáčky s česnekem, může se též použít na ozdobu pizzy. Více
Kód produktu: 0365 Doprava a platba
Původní cena 229 Kč. Ušetříte 20% (46 Kč) 183 Kč

Je to měkká, roztíratelná, pikantní vepřová pomazánka, která se namaže na plátky opečeného chleba, nejlépe ještě teplého, nebo se použije jako základ ragú či rajčatové omáčky s česnekem, může se též použít na ozdobu pizzy. Více
Kód produktu: 0365 Doprava a platba
Pikantní roztíratelný salám (‘nduja di Spilinga)
Nduja di Spilinga je typická kalábrijská uzenina, která se nekrájí, ale roztírá.
Je známá svou krémovou konzistencí a především pálivou chutí díky velkému množství chilli papriček.
Jak se Nduja vyrábí:
Nduja di Spilinga se vyrábí výhradně z vepřového masa, jako je guanciale vepřová líčka, slanina a sádlo z domácích prasat.
Příprava spočívá v tom, že se maso jemně umele a následně smíchá s velkým množstvím sušených kalábrijských chilli papriček dokud nevznikne krémová homogenní směs.
Po odležení se plní do střívka a udí se.
Po vyuzení zraje na chladném, suchém a hygienicky chráněném místě po dobu 45 až 180 dní v závislosti na velikosti uzeniny.
Díky hojnému použití chilli papriček je Nduja di Spilinga produktem, který nepotřebuje barviva a konzervační látky.
Jak se Nduja servíruje:
Nduja di Spilinga se tradičně podává namazaná na opečeném plátku chleba, ještě teplém, nebo jako příloha k těstovinám nebo na pizze.
Existuje však mnoho kombinací, jako např. základ pro masovou nebo rajčatovou omáčku.
Vynikající je i na plátcích polozralého sýra, s čerstvou ricottou nebo jako náplň do omelet.
Pálivost v jednotkách SHU: 10.000 až 30.000 SHU
Složení: Vepřové maso 70 %, italská pálivá paprika 30 %, sůl 3 %.
Parametry
Výrobce | Azienda Agricola Fontana - Contrada Salice – 87064 Corigliano Calabro (CS) - Itálie |
---|---|
Hmotnost | 180g |
Doporučené množství pro jednu osobu | 20g - 25g |
Min. trvanlivost do | 30.05.2024 |
Složení | Vepřové maso 70 %, italská pálivá paprika 30 %, sůl 3 %. |
Země původu | Itálie |
Skladování | neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě, po otevření produktu uchovávat v lednici |
Alergeny | bez alergenů |
Výživové údaje | na 100 g |
Energetická hodnota | 1837 Kj / 439 Kcal |
Tuky | 47.0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 18.5 g |
Sacharidy | 0.7 g |
z toho cukry | 0.1 g |
Bílkoviny | 18.24 g |
Sůl | 0.073 g |
Pálivost v jednotkách SHU | 10.000 až 30.000 SHU |
Související produkty22

Omáčka Kalábrijská Viagru - 190 g

Drcené chilli papričky - 100g

Omáčka Kalábrijská Bomba s pojistkou - 90 g

Krém z italských chilli papriček - 90g

Velice pálivý krém z chilli papriček Habanero – 90 g

Velice pálivý krém z chilli papriček Nagamorich (Bhut Jolokia) – 90 g

Bruschetta Kalábrijská - 190 g

Velice pálivý krém z chilli papriček Trinidad Moruga Scorpion – 90 g

Velice pálivý krém z chilli papriček Carolina Reaper - 90 g

Velice pálivý krém z chilli papriček Sepia Serpent – 90 g

Italská chilli paprika Diavolicchio v oleji - 290 g

Chilli papričky plněné tuňákem a ančovičkami - 180g

Těstoviny Tagliatelle s chilli papričkami - 250g

Kravský sýr s chilli papričkami nakládané v oleji - 280g

Omáčka z Chilli papriček a rajčat - 180g

Celé Ančovičky s chilli papričkami - 200g

Pikantní omáčka z Chilli papriček - 110g

Akátový med s chilli papričkami - 110g

Omáčka z chilli papriček s černým lanýžem - 220g

Rajčatová omáčka s Chilli papričkami - 180g

3x Rajčatová omáčka s Chilli papričkami - 3x 180g

1+1 Drcené chilli papričky - 2x 100g
Diskuse
Naposledy navštívené1
