Vítáme Vás na Lanýž Shop - Italské Speciality
Tagliatelle s černým letním lanýžem
Tagliatelle s černým letním lanýžem jsou rychlé a jednoduché na přípravu, která zabere pouhých 20 minut.
q.s. extra panenský olivový olej
2. Do pánve nalijte olej a nasypte česnek. Mějte na paměti, že pro každou osobu připadne 2 a půl lžíce olivového oleje, samozřejmě extra panenského. Nechte ho ohřát za nízké teploty, abyste mu ponechali všechnu jeho vůni a chuť.
3. Odstraňte česnek z pánve než začne hnědnout a přidejte plátky lanýže. Promíchejte a přidejte sůl. Nechte to vařit několik vteřin a poté vypněte sporák.
4. Uvařte tagliatelle dle uvedené návodu.
5. Přidejte tagliatelle (al dente) do pánve, kde jsme si připravili omáčku s lanýži a přidejte naběračku vody z uvařených těstovin. Tagliatelle několik vteřin ohřívejte na pánvi a důkladně promíchejte. Nakonec servírujte na talířa ozdobte několika plátky lanýže.
Buon appetito!!!
...věděli jste, že ...
Kolem slavných tagliatelle je hezká legenda? zdá se, že se narodili ve městě Bologna díky Mastro Zefirano, který chtěl oslavit manželství mezi Lucrezia Borgia a vévodou Ferrary, a tak vynalezl novou těstovinu inspirovanou blonďatými vlasy nevěsty.
Kuriozita a vášeň pro tagliatelly nikdy neskončila a to nejen díky jejich dobré chuti.
Italská akademie kuchyně v roce 1972 zaregistrovala v Hospodářské komoře přesná opatření bolognese tagliatelle, která ji zařadila a definitivně tak odlišovala od ostatních typů vaječných těstovin.
Přesněji řečeno, pravá bolognese tagliatella by měla mít 8 mm (7 mm v surovém stavu)