Pikantní roztíratelný vepřový salám (‘nduja di Spilinga), 180 g

Pro více informací (Skladování, Alergeny, Výživové údaje, Expirace atd) rozklikněte PARAMETRY

Pikantní roztíratelný vepřový salám (‘nduja di Spilinga), 180 g


Azienda Agricola Fontana

Je to měkká, roztíratelná, pikantní vepřová pomazánka, která se namaže na plátky opečeného chleba, nejlépe ještě teplého, nebo se použije jako základ ragú či rajčatové omáčky s česnekem, může se též použít na ozdobu pizzy. Více

Kód produktu: 0365 Doprava a platba

€ 9,74
Chybí vám přidat 2 ks, abyste získali 1 ks zdarma
Skladem více než 5 ks - Můžeme doručit do 2 pracovních dnů
ks
Azienda Agricola Fontana

Je to měkká, roztíratelná, pikantní vepřová pomazánka, která se namaže na plátky opečeného chleba, nejlépe ještě teplého, nebo se použije jako základ ragú či rajčatové omáčky s česnekem, může se též použít na ozdobu pizzy. Více

Kód produktu: 0365 Doprava a platba

Pikantní roztíratelný salám (‘nduja di Spilinga)     

Nduja di Spilinga je typická kalábrijská uzenina, která se nekrájí, ale roztírá.
Je známá svou krémovou konzistencí a především pálivou chutí díky velkému množství chilli papriček.

Jak se Nduja vyrábí: 
Nduja di Spilinga se vyrábí výhradně z vepřového masa, jako je guanciale vepřová líčka, slanina a sádlo z domácích prasat.
Příprava spočívá v tom, že se maso jemně umele a následně smíchá s velkým množstvím sušených kalábrijských chilli papriček dokud nevznikne krémová homogenní směs.
Po odležení se plní do střívka a udí se.
Po vyuzení zraje na chladném, suchém a hygienicky chráněném místě po dobu 45 až 180 dní v závislosti na velikosti uzeniny.
Díky hojnému použití chilli papriček je Nduja di Spilinga produktem, který nepotřebuje barviva a konzervační látky.

Jak se Nduja servíruje: 
Nduja di Spilinga se tradičně podává namazaná na opečeném plátku chleba, ještě teplém, nebo jako příloha k těstovinám nebo na pizze.
Existuje však mnoho kombinací, jako např. základ pro masovou nebo rajčatovou omáčku.
Vynikající je i na plátcích polozralého sýra, s čerstvou ricottou nebo jako náplň do omelet.

Pálivost v jednotkách SHU: 10.000 až 30.000 SHU

Složení: Vepřové maso 70 %, italská pálivá paprika 30 %, sůl 3 %.

Parametry

Výrobce Azienda Agricola Fontana - Contrada Salice – 87064 Corigliano Calabro (CS) - Itálie
Hmotnost 180g
Doporučené množství pro jednu osobu 20g - 25g
Min. trvanlivost do 31.12.25
Složení Vepřové maso 70 %, italská pálivá paprika 30 %, sůl 3 %.
Země původu Itálie
Skladování neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě, po otevření produktu uchovávat v lednici
Alergeny bez alergenů
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1837 Kj / 439 Kcal
Tuky 47.0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 18.5 g
Sacharidy 0.7 g
z toho cukry 0.1 g
Bílkoviny 18.24 g
Sůl 0.073 g
Pálivost v jednotkách SHU 10.000 až 30.000 SHU

Alternativní produkty14