Powered by Smartsupp

Kousky tuňáka v oleji, 300 g (Buzzonaglia di Tonno)

Pro více informací (Skladování, Alergeny, Výživové údaje, Expirace atd) rozklikněte PARAMETRY

Kousky tuňáka v oleji, 300 g (Buzzonaglia di Tonno)


Adelfio Conserve di Mare

Buzzonaglia di Tonno (kousky tuňáka) je nejméně hodnotná část tuňáka. Je to část masa nejblíže břichu a pod krkem, je tmavší, protože je více potřísněna krví. Podává se s rajčatovým salátem nebo s těstovinami. Více

Kód produktu: TP9 Doprava a platba

229 Kč
Skladem více než 5 ks - Můžeme doručit do 2 pracovních dnů
ks
Adelfio Conserve di Mare

Buzzonaglia di Tonno (kousky tuňáka) je nejméně hodnotná část tuňáka. Je to část masa nejblíže břichu a pod krkem, je tmavší, protože je více potřísněna krví. Podává se s rajčatovým salátem nebo s těstovinami. Více

Kód produktu: TP9 Doprava a platba

Tuňák je nutričně hodnotná ryba, která je velmi všestranná při vaření.

Tuňák červený dostal své jméno podle barvy svého masa, které je v čerstvém stavu sytě červené. Je to jeden z největších druhů tuňáků, vážící až 600 kg a měřící 3 metry. Vyznačuje se stříbřitými pruhy na břiše.

Díky stravě založené na konzumaci jiných modrých ryb a měkkýšů, je maso tuňáka bohaté na mastné kyseliny omega 3. Pro naše tělo jsou nezbytnými polynenasycenými tuky, které mohou být zdraví prospěšné, například pro regulaci hladiny cholesterolu v krvi.

Tuňák středomořský obsahuje 2 % tuku (z toho 0,3 % tvoří esenciální tuky omega-3) a podíl bílkovin je přibližně 29 %.

Kousky tuňáka v oleji (Buzzonaglia di Tonno)

Buzzonaglia di Tonno (kousky tuňáka) je nejméně hodnotná část tuňáka. Je to část masa nejblíže břichu a pod krkem, je tmavší, protože je více potřísněna krví.

V minulosti to byl typický pokrm z mořských plodů.

Podává se s rajčatovým salátem, třeba s  opečenou sladkou cibulí, chilli papričkou, olivovým olejem a velkým množstvím citronové šťávy.
Je také vynikající pro "peperonata". Vaří se na pánvi s paprikou a bramborami nakrájenými na filety, k tomu spousta cibule s kapary a cherry rajčátky. Téměř na konci vaření se přidá Buzzonaglia.
Další výborná kombinace je s těstovinami.
Po ulovení se ryby zpracovávají ještě v čerstvém stavu a to v laboratoři Adelfio, kde probíhá celý cyklus jejich zpracování až po zabalení. Začíná se výběrem kusů, přes čištění, vaření, až do poslední fáze balení. A to vše s plným respektem ke staré řemeslné tradici. 

Rybolovná oblast FAO: FAO 37.2.2

Metoda lovení ryb: pomocí košelkových nevodů

Složení: Tuňák (Katsuwonus pelamis) 64 %, slunečnicový olej 35,5 %, sůl 0,5 %.

Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě. Po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 3 dnů

Parametry

Výrobce Adelfio Conserve - Viale Jonio, 1, 96010 Marzamemi (SR) - Itálie
Hmotnost 300g
Min. trvanlivost do 31.10.26
Složení Tuňák (Katsuwonus pelamis) 64 %, slunečnicový olej 35,5 %, sůl 0,5 %.
Země původu Itálie
Skladování neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě, po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 3 dnů
Alergeny Ryby a výrobky z nich
Metoda lovení ryb pomocí košelkových nevodů
Rybolovná oblast FAO FAO 37.2.2
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1443 Kj / 347 Kcal
Tuky 25.8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4.9 g
Sacharidy 0.0 g
z toho cukry 0.0 g
Bílkoviny 28.7 g
Sůl 1.1 g