Powered by Smartsupp

Vítáme Vás na Lanýž Shop - Italské Speciality

Vítáme Vás na Lanýž Shop - Italské Speciality

Extra panenský olivový olej ze sopečných oliv Zammara, 1 L

Pro více informací (Skladování, Alergeny, Výživové údaje, Expirace atd) rozklikněte PARAMETRY
Původní cena 749 Kč. Ušetříte 20% (150 Kč) 599 Kč
Skladem 5 ks - Můžeme doručit do 2 pracovních dnů
ks

Kód produktu: ZB1L EAN: 8055748980192 Doprava a platba

Oleificio Russo

Extra panenský olivový olej Zammara je druh olivového oleje vyráběný na Sicílii v Itálii. Vyrábí se z oliv Nocellara Etnea, odrůdy oliv pocházející z východní Sicílie na úpatí sopky Etna.  Více

Extra panenský olivový olej ze sopečných oliv Zammara

Objevte skutečnou výjimečnost sicilského olivového oleje ze sopečné oblasti vyrobeného společností Oleificio Russo, která je zárukou kvality a tradice.

Extra panenský olivový olej Zammara je druh olivového oleje vyráběný na Sicílii v Itálii. Vyrábí se z oliv Nocellara Etnea, odrůdy oliv pocházející z východní Sicílie na úpatí sopky Etna. 
Tento druh olivového oleje má na pohled smaragdově zelenou barvu s lehkými zlatožlutými odlesky. Je cítit lehká až středně zelená ovocnost s vůní artyčoků, rajčat, čerstvě posekaného vřesu a tóny mandlí. Chuť je lehká s jemnými tóny hořkosti a kořenitosti. 

Pro své jemné aroma a lehké tóny hořkosti a pikantnosti, spojené s nízkým stupněm kyselosti.
Tyto jeho charakteristické prvky se navzájem nepřebíjí, ale naopak zvýrazňuje chuť pokrmů.
Doporučuje se zejména ke všem pokrmům typické středomořské kuchyně, bohaté na vůně, aromata a barvy této země.
Zkušenosti a vášeň společnosti Oleificio Russo jsou zárukou sicilského oleje nejvyšší kvality. Vyrábí se z pečlivě vybraných a ručně zpracovaných oliv. Důvěřujte zkušenostem a vychutnejte si to nejlepší, co Sicílie nabízí. Sicilský olej ze sopečné oblasti značky Oleificio Russo je sázka na jistotu, kvalita a chuť je 100% zaručena.
Je považován za jeden z nejlepších italských olivových olejů a často se z něj vyrábí vysoce kvalitní extra panenský olivový olej.
  • Oblast produkce: Belpasso-Paternò (CT)
  • Nadmořská výška: 400-500 m
  • Olivové háje: 30-40 let staré
  • Odrůda: Nocellara dell'Etna 100%.
  • Metoda sklizně: ruční 
  • Období sklizně: 10. října - 10. listopadu
  • Metoda extrakce: nepřetržitý chladicí cyklus
  • Kyselost: 0,13 - 0,20
  • Vzhled: smaragdově zelený se žlutými odlesky
  • Vůně: středně ovocná s tóny artyčoku, čerstvé trávy
  • Chuť: lehce nahořklé a kořeněné tóny zelených rajčat a divokých bylin.
  • Použití: na ryby vařené i syrové,  do salátů a na zeleninu

Vlastnosti

Je to přírodní šťáva bez jakýchkoliv úprav, velmi vzácná přísada středomořské kuchyně.

  • neobsahuje cholesterol
  • má antioxidační a detoxikační účinky
  • snižuje riziko srdečních a cévních onemocnění
  • zpomaluje stárnutí (již na buněčné úrovni)
  • obsahuje vitamíny A, D, E, K
  • obsahuje omega 3 a 6 mastné kyseliny
  • lehce stravitelný
  • ideální pro redukci hmotnosti a diety
  • nepostradatelný ve studené kuchyni

Skladovaný: Skladujte na tmavém, suchém a chladném místě při teplotě do 20°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Složení: 100% Extra panenský olivový olej, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy.

Více informací:Extra panenský olivový olej ze sopečných oliv

Parametry

Výrobce Oleificio Russo - Via Papa Giovanni Paolo II, 9, 95032 Belpasso (CT) - Itálie
Hmotnost 1000ml
Min. trvanlivost do 09.08.25
Složení 100% Extra panenský olivový olej, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy.
Země původu Itálie
Skladování Skladujte na tmavém, suchém a chladném místě při teplotě do 20°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření
Původ oliv Itálie (Sicilia)
Alergeny bez alergenů
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 3762 Kj / 899 Kcal
Tuky 99.9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 14.46 g
Sacharidy 0.0 g
z toho cukry 0.0 g
Bílkoviny 0.0 g
Sůl 0.0 g