Černá sépiová omáčka, 300 g (Sugo al nero di seppia)
Určena pro přípravu pokrmu, který v sobě skrývá veškerou jednoduchost, chuť a vůni středomořské kuchyně. Podle tradice se tato omáčka připravuje z černé tekutiny obsažené ve vaku sépie, která je jejím obranným nástrojem v moři. Více
Černá sépiová omáčka (Sugo al nero di seppia)
Určena pro přípravu pokrmu, který v sobě skrývá veškerou jednoduchost, chuť a vůni středomořské kuchyně.
Podle tradice se tato omáčka připravuje z černé tekutiny obsažené ve vaku sépie, která je jejím obranným nástrojem v moři.
Následně se smíchá s několika jednoduchými přísadami.
Výsledkem této kombinace je jemná černá omáčka s intenzivní chutí a výraznou vůní připomínající vůni moře.
Již hotová omáčka, kterou stačí pouze ohřát, nalít na předem uvařené těstoviny a následně podávat jako hlavní chod.
Rybolovná oblast FAO: FAO 51
Metoda lovení ryb: s vlečnými sítěmi
Složení: sépie (Sepia officinalis) 34 %, rajčatový protlak 22 %, sépiový inkoust 24 %, olivový olej, cibule, sůl, černý pepř.
Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě. Po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 3 dnů
Parametry
| Výrobce | Adelfio Conserve - Viale Jonio, 1, 96010 Marzamemi (SR) - Itálie |
|---|---|
| Hmotnost | 300 g |
| Min. trvanlivost do | 28.02.29 |
| Složení | sépie (Sepia officinalis) 34 %, rajčatový protlak 22 %, sépiový inkoust 24 %, olivový olej, cibule, sůl, černý pepř. |
| Země původu | Itálie |
| Skladování | neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě, po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 3 dnů |
| Alergeny | Ryby a výrobky z nich |
| Metoda lovení ryb | s vlečnými sítěmi |
| Rybolovná oblast FAO | FAO 37.3.1 |
| Výživové údaje | na 100 g |
| Energetická hodnota | 422 Kj / 102 Kcal |
| Tuky | 6.8 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 1.0 g |
| Sacharidy | 6.3 g |
| z toho cukry | 1.8 g |
| Vláknina | 2.5 g |
| Bílkoviny | 2.6 g |
| Sůl | 0.7 g |

