Powered by Smartsupp

Bůček červeného tuňáka v olivovém oleji, 200 g (Ventresca di Tonno Rosso)

Pro více informací (Skladování, Alergeny, Výživové údaje, Expirace atd) rozklikněte PARAMETRY

Bůček červeného tuňáka v olivovém oleji, 200 g (Ventresca di Tonno Rosso)


Adelfio Conserve di Mare

Jedná se o nejchoulostivější a nejcennější část tuňáka, která pokrývá boky a břišní dutinu. Po dvanácti hodinách vaření a odstání, se konzervuje a dochucuje olivovým olejem. Více

Kód produktu: TR5 Doprava a platba

459 Kč
Skladem více než 5 ks - Můžeme doručit do 2 pracovních dnů
ks
Adelfio Conserve di Mare

Jedná se o nejchoulostivější a nejcennější část tuňáka, která pokrývá boky a břišní dutinu. Po dvanácti hodinách vaření a odstání, se konzervuje a dochucuje olivovým olejem. Více

Kód produktu: TR5 Doprava a platba

Tuňák je nutričně hodnotná ryba, která je velmi všestranná při vaření.

Tuňák červený dostal své jméno podle barvy svého masa, které je v čerstvém stavu sytě červené. Je to jeden z největších druhů tuňáků, vážící až 600 kg a měřící 3 metry. Vyznačuje se stříbřitými pruhy na břiše.

Díky stravě založené na konzumaci jiných modrých ryb a měkkýšů, je maso tuňáka bohaté na mastné kyseliny omega 3. Pro naše tělo jsou nezbytnými polynenasycenými tuky, které mohou být zdraví prospěšné, například pro regulaci hladiny cholesterolu v krvi.

Tuňák červený obsahuje 5 % tuku (z toho 1,3 % tvoří esenciální tuky omega-3) a podíl bílkovin je přibližně 23 %.

Vzhledem ke kvalitě masa a jeho vzácnosti je tuňák červený považován za nejcenější ze všech komerčních druhů tuňáků.

Bůček červeného tuňáka v olivovém oleji (Ventresca di Tonno Rosso in olio di oliva)

Jedná se o nejchoulostivější a nejcennější část tuňáka, která pokrývá boky a břišní dutinu. 
Po dvanácti hodinách vaření a odstání, se konzervuje a dochucuje olivovým olejem.
Je měkký a jemný na jazyku, zároveňvelice chutný. 
Proto se podává na různé způsoby, předkrmy,  přílohy nebo hlavní chod. 
Po ulovení se ryby zpracovávají ještě v čerstvém stavu a to v laboratoři Adelfio, kde probíhá celý cyklus jejich zpracování až po zabalení. Začíná se výběrem kusů, přes čištění, vaření, až do poslední fáze balení. A to vše s plným respektem ke staré řemeslné tradici. 

Rybolovná oblast FAO: FAO 37.2.2

Metoda lovení ryb: s dlouhými lovnými šňůrami

Složení: Tuňák červený (Thunnus thynnus) 65 %, olivový olej, sůl

Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě. Po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 3 dnů

Ocenění: TOP ITALIAN FOOD 2024 Gambero Rosso

 

Parametry

Výrobce Adelfio Conserve - Viale Jonio, 1, 96010 Marzamemi (SR) - Itálie
Hmotnost 200g
Min. trvanlivost do 31.05.26
Složení Tuňák červený (Thunnus thynnus) 65 %, olivový olej, sůl
Země původu Itálie
Skladování neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě, po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 3 dnů
Alergeny Ryby a výrobky z nich
Metoda lovení ryb s dlouhými lovnými šňůrami
Rybolovná oblast FAO FAO 37.2.2
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1077 Kj / 259 Kcal
Tuky 17.3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 2.9 g
Sacharidy 0.0 g
z toho cukry 0.0 g
Bílkoviny 25.7 g
Sůl 1.2 g