Vítáme Vás na Lanýž Shop - Italské Speciality
Lanýžové fettuccine s černými lanýži
www.bobovibe.cz/gourmet/boborecept-lanyzove-fettuccine-s-cernymi-lanyzi
Kdysi mi někdo říkal, že k lásce k lanýžům se člověk musí „projíst”. A měl naprostou pravdu! Mně se to povedlo v Itálii, kde jsme si objednali pětichodové degustační lanýžové menu. První tři chody jsem trpěla jako zvíře. Byla to tak nezvyklá chuť… Přesně taková, u které nevíte, jestli ji milujete, nebo nesnášíte. U čtvrtého chodu se ale něco změnilo a já začala cítit skoro až závislost. A na pátý, který představoval lanýžovou zmrzlinu, vzpomínám dodnes. Proto jsem pro vás našla tenhle jednoduchý a skvělý recept na klasické lanýžové těstoviny. Všechny super ingredience koupíte v Lanýž shopu ZDE
Ingredience:
1 balení vaječných těstovin s lanýžem (já mám nejraději fettuccine)
6 čajových lžiček másla
extra panenský olivový olej s bílým lanýžem
1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
2 čajové lžičky soli
Příprava:
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím si na pánvi rozehřejte máslo a zakápněte pár kapkami lanýžového oleje. Jakmile budou těstoviny hotové, smíchejte je na pánvičce s máslem a posypte parmazánem, který se na nich rozpustí. Navrch nastrouhejte lanýže na tenké plátky.
LUCIE JANOTOVÁ
zakladatelka Bobovibe