Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


17. 12. 2017

Lanýžové fettuccine s černými lanýži

www.bobovibe.cz/gourmet/boborecept-lanyzove-fettuccine-s-cernymi-lanyzi

Kdysi mi někdo říkal, že k lásce k lanýžům se člověk musí „projíst”. A měl naprostou pravdu! Mně se to povedlo v Itálii, kde jsme si objednali pětichodové degustační lanýžové menu. První tři chody jsem trpěla jako zvíře. Byla to tak nezvyklá chuť… Přesně taková, u které nevíte, jestli ji milujete, nebo nesnášíte. U čtvrtého chodu se ale něco změnilo a já začala cítit skoro až závislost. A na pátý, který představoval lanýžovou zmrzlinu, vzpomínám dodnes. Proto jsem pro vás našla tenhle jednoduchý a skvělý recept na klasické lanýžové těstoviny. Všechny super ingredience koupíte v Lanýž shopu ZDE  

Ingredience:

1 balení vaječných těstovin s lanýžem (já mám nejraději fettuccine)

6 čajových lžiček másla

extra panenský olivový olej s bílým lanýžem

1/2 šálku nastrouhaného parmazánu

1 černý lanýž

2 čajové lžičky soli

Příprava:

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím si na pánvi rozehřejte máslo a zakápněte pár kapkami lanýžového oleje. Jakmile budou těstoviny hotové, smíchejte je na pánvičce s máslem a posypte parmazánem, který se na nich rozpustí. Navrch nastrouhejte lanýže na tenké plátky.

 

LUCIE  JANOTOVÁ
zakladatelka Bobovibe